Börrstadt 2009

01.09.2009 20:58

V srpnu nás čekala opět návštěva prestižní klubové výstavy v Německém Börrstadtu. Výstava se koná vždy poslední víkend v srpnu a je to opravdu velká událost pro milovníky a chovatele bostonků, protože se jedná o dvě výstavy s velmi hojnou účastí a vždy jsou pozváni velmi zajímaví a kvalitní rozhodčí bostonků.

V letošním roce jsme se těšíli na rozhodčího z USA – prezidenta Boston terrier clubu v New Yorku pana Carla E. Gomese. Celá výstava začala třídou veteránů – zde skončil Dennis Bosčert na 2. místě. A pak už začalo posuzování ve třídách…Můžeme říci, že celá naše výprava byla velmi úspěšná a velmi si ceníme krásných posudků tohoto rozhodčího, který posuzoval velmi důkladně a dával si na rozhodnutí záležet. Velkou radost nám udělal také výsledek odchovu Ivety Kučerové (CHS Dagbej) – kdy pes z této stanice získal ve Třídě šampionů titul klubový vítěz!  Ch. Ax Dagbej, K. Olsovska V 1, CAC, Club-Sieger.

Neděle začala juniorhandlingem, kde Terezka Trýzubská s mladým pejsem (Kc´s Jumping Jack Flash) předvedli jak má správný handling vypadat… A nebylo to vůbec jednoduché a paní rozhodčí  ze Slovenska – p. Viera Vítková - Terezku vůbec nešetřila a tak nám musela ukázat s Jackem ukázkovou „osmičku“ a za tu zaslouženě odcházela s výhrou nejen ve své třídě, ale získala titul „Best in Junior Handling“. Následovalo posuzování v kruzích, kde se členka naší výpravy – Iveta Kučerová umístila na velmi krásném druhém místě v mezitřídě s fenkou ze svého chovu: Black-Eye Dagbej – Výborná 2.

A tak jsme odjíželi spokojeni všichni…protože odchovy našich stanic a „děti“ našich bostončích kluků a holek, získaly velmi hezké umístění a vyhrávaly i své třídy. Co říci závěrem? Krásná výstava, krásné prostředí, hodně bostonků a také úspěchy…

Takže naše Angelka neudělal ostudu :O) získala krásné posudky po oba dva dna a také náš chlapeček z vrhu A - Atlantic - získal velmi hezké posudky a ukázal co v něm je... a jsme velmi rádi, protože v konkurenci 12 bostonků je to úspěch vždy.

Těšíme se příští rok!  

Více + fotky ZDE a Výsledky ZDE SOBOTA/Saturday  29. 8. 2009 a NEDĚLE/Sunday     30. 9. 2009

—————

Zpět