Co zvládne bostonek?

22.08.2011 17:17

Dříve byl bostonský teriér bojovým psem, dnes je sportovním, společenským a rodinným psem, který výborně hlídá.
V USA běžně skládá zkoušky poslušnosti a často je vidět na různých soutěžích ve výcviku. Také u nás se začíná prosazovat díky své mrštnosti a rychlosti v soutěžích agility.Oblibu si získal krom své vlasti také ve Velké Británii, Kanadě a Austrálii, jinde patří k vzácnostem. V České republice je toto plemeno chováno necelých 30 let a stále je vzácné a mezi naší veřejností málo známé. Obliba bostonka ale stoupá pro jeho vynikající povahové i jiné vlastnosti.
Nejsou to psi, kteří by mohli být zavřeni v kotci bez kontaktu a aktivit se svým pánečkem. Vhodní jsou pro všechny věkové kategorie a také jsou doporučováni jako společníci starších lidí, kteří mají čas se jim skutečně věnovat. Bostoni jim za to poskytnou nejen milou a nevtíravou společnost, ale i pocit bezpečí..

Bostonský teriér je dnes považován především za výborného rodinného psa, vitálního společníka na cesty a spolehlivého strážce.  Boston je skutečný teriér, a to nejen podle jména. Je to nesmírně energický a čilý pes, který velmi bystře reaguje na každý podnět. Pohybuje se rychle, lehce a elegantně, není na něm nic těžkopádného a neohrabaného. Má dokonalý přehled o všem, co se v domě pohne, na cokoli podezřelého okamžitě upozorní. Rozhodně není uštěkaný, ale když usoudí, že je to potřebné, dokáže se buď ozvat, nebo i aktivně zasáhnout.

Bostonští teriéři jsou nenároční kamarádi splňující požadavky na společenské plemeno.

Díky vrozené vysoké inteligenci se rychle učí a s jejich výchovou nebývají problémy. Rádi a snadno se učí, díky své inteligenci si rychle osvojují všechny poznatky. Jsou velmi citliví na tón pánova hlasu. Toto plemeno vychází zpravidla dobře s ostatními psy, domácími zvířaty a dětmi.

Štěňátka z našich odchovů jsou nejen společníci v rodinách, ale někteří se také věnují třeba agility. Například naše malá Carberry Balader, která žije se svou novou rodinou na Slovensku (maj. Ivana Šrolová) je velmi úspěšná a můžeme se o jejich dovednostech přesvědčit každý rok na Setkání přátel bostonského teriéra, které pořádáme s kamarádkou Gabkou Trýzubskou v červnu v Jičíně již od roku 2009. Více ZDE 

Srdečně zveme všechny milovníky bostonků - ať ho již doma máte a nebo jen přemýšlíte nad jeho pořízením.

Pokdu se zajímáte více o to, co vše  bostonek dokáže, podívejte se na velmi hezky udělané stránky Terezky Pěnkové, kde najdete spoustu aktivit, které se svým bostonkem Melvinem podniká a zjistíte - že když se chce, všechno jde :O)

BOSTON CUBE - MELVIN (Tereza Pěnková)

 

VÍCE NA NAŠICH KLUBOVÝCH STRÁNKÁCH, KAM DOPLŇUJEME INFO A ÚSPĚCHY BOSTONKU...ZDE

—————

Zpět